22 Haziran 2012 Cuma

Tırnaklaar :)

Selam!
Dün size post atamadığım için özür dilerim.Bugün 2 tane post atıcam inşallah.Konumuz Tırnaklar,oje vs.
OJE NASIL SÜRÜLÜR? Tırnak cilasının daha güzel durması ve daha uzun ömürlü olması için bazı hususlara dikkat etmek gerekir. 
Tırnakların üzerinde krem veya vazelin gibi yağlı bir madde bulunmamalıdır. Aksi halde, cila tırnağa iyice yapışmaz ve ilk darbede soyulmaya başlar. 
Ttrnak cilasını tırnak dibindeki ete sürmekten kesinlikle kaçınılmalıdır. Çünkü bu kısım hava atmazsa, tırnağın sağlığı tehlikeye girer ve çabuk kırılmaya başlar. Cila tırnak ucundan başlanarak dibe doğru sürülmelidir. En son fırça darbesi ise diplerden uçlara doğru çekilir. 
Tırnaklara sürülen cila kuruduktan sonra soğuk suya tutulmalı. Bu işlem cilanın daha dayanıklı olmasını sağlar.

KURUYAN CİLALAR Her tuvalet malzemesinin olduğu gibi ojenin de bazı dertleri vardır. Oje alındıktan bir süre sonra kurur. Koyu bir oje tırnağa rahat sürülemeyeceği için bunun asetonla sulandırılması gerekir. Bu pek çok hanım tarafından bilinen bir kuraldır. Oysa asetonun ojeye yaptığı etki göz önüne alınmaz. En başta aseton ojenin rengini açar, parlaklığını göturur Bu nedenle ojenizi açmak için aseton yerine tuvalet ispirtosu kullanmak, ojenizin rengini bitene  kadar aldığınız günkü renginde muhafaza eder.
Ojeyi kurumaktan kurtarmak için buzdolabının bir köşesine koymak bütün problemleri halleder. Çünkü buzdolabı ojenin kurumasını önleyen tek araçtır. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder